Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ E-ΔΑΠΥ

Προς: Τα συμβεβλημένα Φαρμακεία
ΘΕΜΑ: “Ηλεκτρονική Υποβολή αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού”

Σας ενημερώνουμε ότι από 2/4/2013 είναι υποχρεωτική για τα συμβεβλημένα φαρμακεία η υποβολή του αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας eΔΑΠΥ

Προκειμένου τα συμβεβλημένα φαρμακεία να μπορούν υποβάλουν λογαριασμούς αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), στο μενού Εφαρμογές --> eΔΑΠΥ --> Πιστοποίηση Φαρμακείων. 

Η εφαρμογή υποβολής λογαριασμών αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού είναι αναρτημένη στο site του ΕΟΠΥΥ, στο μενού Εφαρμογές --> eΔΑΠΥ --> eΔΑΠΥ Διαβητολογικού Υλικού. Τα φυσικά παραστατικά (γνωματεύσεις, φορολογικά παραστατικά, αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής) θα υποβάλλονται κάθε μήνα σε ξεχωριστό φάκελο μαζί τις συνταγές φαρμάκων. 

Επισημαίνεται ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωση της δαπάνης των αναλωσίμων είναι η καταχώρησή τους στην ηλεκτρονική υπηρεσία eΔΑΠΥ. 

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΙΤΣΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Αθήνα, 14-3-2013
Αρ. Πρωτ.:οικ.10518

Θέμα: «Σχετικά με την αναγραφή φαρμακευτικής αγωγής στο βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων».

Σχετικά: Έγγραφα μας με αρ. πρωτ. 40901/1-10-2012,43499/16-10-2012,46216/5-11¬2012

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας, και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 9, του Ενιαίου Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ Β',3054/18-11-2012 Αναθεώρηση ΕΚΠΥ) επανερχόμαστε και σας επισημαίνουμε ότι, επειδή κατά τον έλεγχο συνταγών ασφαλισμένων, παρατηρήθηκαν φαινόμενα εικονικής συνταγογράφησης καθώς και επανάληψη έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών χωρίς να δικαιολογείται η ανάλωση των χορηγηθέντων φαρμάκων με την προηγούμενη συνταγή (σύμφωνα με τη δοσολογία που αναγράφεται στη συνταγή και το χρόνο λήψης της,Π.Δ.121/2008), 

-οι ιατροί υποχρεούνται να αναγράφουν την φαρμακευτική αγωγή στο βιβλιάριο υγείας ή στα αντίγραφα των εντολών υγειονομικής περίθαλψης του ασφαλισμένου, (σημειώνοντας για τα φάρμακα, σκεύασμα περιεκτικότητα και ποσότητα). Οι παραπάνω εγγραφές θα συνοδεύονται με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού με την ημερομηνία αναγραφής. 

-οι φαρμακοποιοί δεν επιτρέπεται να εκτελούν συνταγή αν δεν θα έχει αναγραφεί η φαρμακευτική αγωγή στο βιβλιάριο υγείας ή στα αντίγραφα των εντολών υγειονομικής περίθαλψης του ασφαλισμένου. Κάτω από την καταχώρηση του ιατρού, ο φαρμακοποιός θα βεβαιώνει την εκτέλεση της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή του. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Αθήνα 13-3-2012
Αριθ.Πρωτ.:οικ.10380

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την συνταγογράφηση των κατ' οίκον ιατρών σας υπενθυμίζουμε ότι: 
Οι κατ' οίκον ιατροί επισκέπτονται άτομα που είναι κλινήρη και δεν μπορούν να μετακινηθούν στα ιατρεία του Οργανισμού για παροχή περίθαλψης, πέραν της εξέτασης του ασθενούς , εφόσον κρίνεται αναγκαίο, συνταγογραφούν (σε χειρόγραφη συνταγή στο συνταγολόγιο ενιαίου τύπου), αναγράφοντας ότι εκδόθηκε σε κατ' οίκον εξέταση, φάρμακα που εμπίπτουν στο γνωστικό τους αντικείμενο σύμφωνα με την ειδικότητά τους (παθολόγοι, γενικοί ιατροί) ή φαρμακευτική αγωγή άλλης ειδικότητας βάσει ιατρικών γνωματεύσεων οι οποίες θα επισυνάπτονται στην συνταγή. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ