Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Αθήνα 28-7-2014 
Αριθ.Πρωτ.: οικ. 28007 

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την εφαρμογή της υπ' αρ. 62494/15-07-14 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014) » 
ΣΧΕΤΙΚΟ
1. Η υπ' αρ. Υ9/οικ.53768, ΦΕΚ Β' 1796/01.07.2014 Υπουργική Απόφαση, 
2. Ο Ν.4262/2014 (ΦΕΚ Α' 114/10-05-14), 
3. Το ΠΔ 121/08 όπως τροποποιημένο ισχύει 
Θέτουμε υπόψη σας ότι σύμφωνα με τα με τα οριζόμενα στην υπ' αρ. 62494/15-07-14 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014): «Η παράγραφος 3 της αριθμ. Υ9/οικ.53768, ΦΕΚ Β' 1796/01.07.2014 αντικαθίσταται ως ακολούθως: 

3. Οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο. Εάν ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, πληρώνει τη διαφορά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και ο φαρμακοποιός υποχρεούται, πριν την εκτέλεση της συνταγής, να ενημερώσει τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του και την διαφορά που προκύπτει, εφόσον δεν επιλέγει το φθηνότερο φάρμακο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής οφείλει να υπογράψει σε ειδικό χώρο επί της συνταγής ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο και το γεγονός αυτό θα καταχωρείται επίσης στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, το οποίο θα αναπροσαρμοστεί κατάλληλα από την ΗΔΙΚΑ για τα περιλαμβάνει τα ανωτέρω. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να ελέγχει σε μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών του κάθε φαρμακοποιού, να προβαίνει σε συγκριτικές αναλύσεις στη βάση προκαθορισμένων δεικτών και να επιβάλει σε φαρμακοποιούς που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσης κυρώσεις. Οι κυρώσεις θα είναι οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και τις κείμενες διατάξεις, που δύνανται να έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σύμβασης συνεργασίας των φαρμακοποιών με τον οργανισμό για χρονικό διάστημα ανάλογο με την παράβαση.» 

Κατ' εφαρμογή των ανωτέρω αναφερόμενων, η ΗΔΙΚΑ παρακαλείται για ενέργειες αρμοδιότητας και συγκεκριμένα να προβεί άμεσα σε αναπροσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη συνταγή: 
α. σχετικό πεδίο το οποίο θα συμπληρώνεται από τον φαρμακοποιό σε περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο και 
β. ειδικός χώρος στον οποίο θα υπογράφει ο ασφαλισμένος και θα επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο. Σχεδιασμός για τον ειδικό χώρο θα δοθεί από τον ΕΟΠΥΥ. 

Επίσης, κατ' εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, οι Φαρμακοποιοί υποχρεούνται: 
α. να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με την χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων, 
β. κατά την εκτέλεση των συνταγών, να γνωστοποιούν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με την χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο, 
γ. πριν την εκτέλεση της συνταγής και σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, να ενημερώνουν τον ασθενή για το σύνολο της συμμετοχής του και την διαφορά που προκύπτει, εφόσον δεν επιλέγει το φθηνότερο φάρμακο, 
δ. κατά την εκτέλεση της συνταγής, να συμπληρώνουν το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής συνταγής, στο οποίο θα επιβεβαιώνεται ότι ο ασθενής ενημερώθηκε και αποφάσισε να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο. Σε περίπτωση χειρόγραφης συνταγής, η υπογραφή του ασθενή τίθεται στο πίσω μέρος της συνταγής, με την επισήμανση ότι ο ασθενής ενημερώθηκε και αποφάσισε να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο, 
ε. κατά την εκτέλεση των συνταγών, να επιβεβαιώνουν ότι ο ασθενής έχει υπογράψει στον ειδικό χώρο επί της συνταγής. 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα από το ΠΔ 121/08 (άρθρο 4 παρ. 1 εδάφιο α), όπως τροποποιημένο ισχύει, «1. Οι φαρμακοποιοί που συμβάλλονται είτε ατομικά είτε συλλογικά με τον ΟΠΑΔ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεούνται: α. Να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγματος, τις διατάξεις της νομοθεσίας και των οδηγιών των αρμοδίων υπουργείων περί του τρόπου, χρόνου και όρων παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης και να τηρούν τους όρους των συμβάσεών τους.» 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 3 του ΠΔ 121/08, όπως τροποποιημένο ισχύει: «Η τυχόν εκτέλεση συνταγής που δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, ...., στερεί από το φαρμακοποιό το δικαίωμα να εισπράξει την αξία της από οικείο ασφαλιστικό οργανισμό

Ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ (Τμήμα Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών) θα προβαίνει σε έλεγχο των συνταγών για τη διαπίστωση συμπλήρωσης του σχετικού πεδίου από τον φαρμακοποιό, την επιβεβαίωση ύπαρξης της υπογραφής του ασφαλισμένου στον ειδικό χώρο επί της συνταγής (ηλεκτρονικής) ή στο πίσω μέρος αυτής (χειρόγραφης) και τη πιστή τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. 
Επίσης, θα ελέγχει σε μηνιαία βάση τα δεδομένα εκτέλεσης συνταγών του κάθε φαρμακοποιού και θα προβαίνει σε συγκριτικές αναλύσεις στη βάση προκαθορισμένων δεικτών, οι οποίοι θα γνωστοποιηθούν μετά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου. 
Επισημαίνεται ότι οι κείμενες διατάξεις θα προβλεφθούν στον υπό έκδοση Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. 

Τέλος, τα συγκεντρωτικά στοιχεία θα διαβιβάζονται σε μηνιαία βάση από το Τμήμα Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η οποία είναι αρμόδια, για την επιβολή κυρώσεων σε φαρμακοποιούς, που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσης. 
Οι επιβαλλόμενες κυρώσεις δύνανται να έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σύμβασης συνεργασίας των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό για χρονικό διάστημα ανάλογο με την παράβαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.ΚΟΝΤΟΣ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014 
Αρ. Πρωτ.: οικ.27607 

Σχετικά: 1 .Έγγραφο ΕΟΠΥΥ με αρ. πρώτ. 25118/8-7-2014. 

Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου και σχετικά με τους λογαριασμούς των φαρμακείων διευκρινίζονται τα παρακάτω: 
• Οι σχετικές συνταγές θα υποβάλλονται από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς κάθε μήνα (στις ίδιες ημέρες και στα ίδια σημεία υποβολής των συνταγών των ασφαλισμένων). 
• Δεν απαιτείται ξεχωριστός φάκελος για την υποβολή των συνταγών αλλά οι συνταγές υποβάλλονται σε ξεχωριστό πακέτο μέσα στον ίδιο φάκελο του φαρμακείου μαζί με τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ. 
• Δεν απαιτείται η υποβολή συγκεντρωτικής κατάστασης για αυτές τις συνταγές. 
• Απαιτείται η έκδοση ξεχωριστού τιμολογίου (όπως αυτό των φαρμάκων των ασφαλισμένων) με το αιτούμενο ποσό για αυτές τις συνταγές. Οι συνταγές εμβολίων και φαρμάκων δεν διαχωρίζονται και τιμολογούνται μαζί στο ίδιο τιμολόγιο. 
• Από τους δικαιούχους γίνεται η παρακράτηση της νόμιμης συμμετοχής αλλά και του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή σύμφωνα με όσα προβλέπονται και για τους ασφαλισμένους του οργανισμού. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Αθήνα 11-07-2014
Αρ. Πρωτ.: οικ.25534


Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, με τα οποία τέθηκε το ζήτημα της αναγραφής των εμπορικών ονομασιών των διαλυμάτων και εξαρτημάτων (συστήματα) συνεχούς φορητής ή αυτοματοποιημένης περιτοναικής κάθαρσης που αναγράφονται σε ιατρικές γνωματεύσεις, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν την επιστημονική γνωμοδότηση της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (με το υπ’αρ.45/18-6-14 έγγραφο), εγκρίνει, κατ’εξαίρεση του υπ’αρ.22551/18-6-2014 εγγράφου, την αναγραφή των εμπορικών ονομασιών των ανωτέρω υλικών περιτοναικής κάθαρσης στις ιατρικές γνωματεύσεις, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων κατά την παρεχόμενη θεραπεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού που υποβάλλονται σε περιτοναική κάθαρση, διότι όπως αναφέρεται στην ανωτέρω γνωμοδότηση της Νεφρολογικής Εταιρείας, σε περιπτώσεις που επιλεγούν διαφορετικά από τα συστήματα που χρησιμοποιούν οι εν λόγω ασθενείς, δημιουργούνται κίνδυνοι ασυμβατότητας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους. 
Υπενθυμίζεται ότι, κατ’εφαρμογή του υπ’αρ.221/13-1-13 εγγράφου του ΕΟΠΥΥ, τα περιτοναικά διαλύματα και τα εξαρτήματά τους δεν εντάσσονται στα προιόντα στα οποία απαιτείται η ύπαρξη barcode για την απόδοση δαπάνης από τα Τμήματα Παροχών και η απόδοση της δαπάνης θα γίνεται σύμφωνα με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών. 
Τέλος, επισημαίνεται ότι σχετικά με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια περιτοναικής κάθαρσης (γάζες, μάσκες, γάντια κτλ), ισχύουν τα ορισθέντα στην παραπάνω Υπουργική Απόφαση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ 
ΚΟΝΤΟΣ Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

11/07/2014
 Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, εξαιρούνται τα παιδικά εμβόλια από τον υπολογισμό του ορίου συνταγογράφησης. Η απόφαση αυτή ισχύει αναδρομικά, επομένως όσοι παιδίατροι έχουν συνταγογραφήσει εμβόλια από την αρχή του μέτρου θα εξαιρεθούν.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ

Όπως είναι γνωστό με την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Υ9/οικ.53768 (ΦΕΚ 1796/Β/2014) καθορίζονται όρια στην φαρμακευτική δαπάνη εκάστου ιατρού ανάλογα με την ειδικότητα, τον αριθμό των ασθενών για τους οποίους συνταγογραφεί, την Περιφερειακή Ενότητα της χώρας όπου έχει έδρα και το μήνα του έτους (εποχικότητα) σύμφωνα με το Παράρτημα 2 της Απόφασης.

Τα όρια αυτά έχουν προκύψει από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων από την έκδοση των συνταγών του έτους 2013 σε ολόκληρη την επικράτεια, ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού, την Περιφερειακή Ενότητα που εδρεύει και την επισκεψιμότητα τον αντίστοιχο μήνα του έτους και αφορούν την μέση δαπάνη ανά ασθενή ανά ειδικότητα για την Περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο ιατρός.

Η ΗΔΙΚΑ έχει ενσωματώσει από τις 7-7-2014 τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ενημερώνει καθημερινά τους ιατρούς για την ύπαρξη ή όχι υπέρβασης, χωρίς να γίνεται διακοπή της συνταγογράφησης για τους ιατρούς που εμφανίζουν υπέρβαση από το όριο, αλλά μόνο σε περίπτωση επανειλημμένης υπέρβασης ο ιατρός θα κληθεί από τον ΕΟΠΥΥ για να δικαιολογήσει τη συνταγογράφησή του.

Από την εφαρμογή της απόφασης εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών και φαρμάκων. Ωστόσο με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, δύνανται να εξαιρούνται από την εφαρμογή της παρούσης, επιπλέον κατηγορίες ασθενών και ειδικές κατηγορίες ιατρών, μετά από γνωμοδότηση της Ειδικής Επταμελούς Επιτροπής της υπ’ αριθμ. οικ. 12449/7.2.2014 (ΦΕΚ Β/256/7.2.2014) υπουργικής απόφασης.

Σε εφαρμογή των παραπάνω ιατροί ή σύλλογοι ασθενών που κρίνουν ότι πρέπει να εξαιρεθούν από το μέτρο πρέπει να απευθύνουν συστημένη επιστολή προς την Ειδική Επταμελή Επιτροπή (Αποστόλου Παύλου 12, Μαρούσι, ΤΚ 151 23), όπου θα αιτιολογούν εμπεριστατωμένα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξαιρεθούν.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αθήνα, 08 Ιουλίου 2014 
Αρ. Πρωτ.: οικ. 25118 

Σχετικά: 
1.Άρθρο 182 του Ν.4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας-δημόσιο λογιστικό» 
2. Η Υπουργική Απόφαση Γ.Π./ΟΙΚ.56432/28.6.2014 (ΦΕΚ Β’ 1753/28.06.2014) «Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών». 

Σε συνέχεια των ανωτέρω διατάξεων (σχετικό 1,2) για τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων πολιτών σας επισημαίνουμε τα κάτωθι: 
- Οι ανασφάλιστοι πολίτες, οι οποίοι έχουν ΑΜΚΑ μπορούν να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση.
-Τα φάρμακα τα οποία καλύπτονται ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στον θετικό κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων. Αρμόδιοι για την συνταγογράφηση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι αποκλειστικά και μόνον ιατροί των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των δημοσίων δομών παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.ΔΥ. 
- Η συνταγογράφηση γίνεται μόνο με ειδικές ηλεκτρονικές συνταγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Επισημαίνεται ότι και για τα φάρμακα των ανασφαλίστων ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις συνταγογράφησης, ελέγχων και συμμετοχών που ισχύουν κατά την συνταγογράφηση τους και όλα τα μέτρα ελέγχου της φαρμακευτικής φροντίδας που ισχύουν για τα φάρμακα που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.
Όσον αφορά στη χορήγηση: 
α) φάρμακα που χορηγούνται εντός νοσοκομείων (κατά τη διάρκεια νοσηλείας ή σε ημερήσια και εξωτερική βάση) οι δικαιούχοι τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία των Κρατικών Νοσοκομείων σύμφωνα τα οριζόμενα στο αρ.11 παρ.1 της Υπουργικής Απόφασης 3457/14.1.2014 (ΦΕΚ 64 Β). 
β) φάρμακα υψηλού κόστους που εμπίπτουν στο πλαίσιο της παραγράφου 2α του άρθρου 12 του ν. 3816/2010 και χορηγούνται σε εξωτερικούς ασθενείς οι δικαιούχοι τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ δύναται να αποφασίσει να χορηγεί και φάρμακα που δεν εμπίπτουν στις προαναφερόμενες διατάξεις από τα φαρμακεία του, ειδικά και μόνο για τις περιπτώσεις των ανασφαλίστων με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τα φάρμακα υψηλού κόστους. 
γ) τα υπόλοιπα φάρμακα που χορηγούνται σε εξωτερικούς ασθενείς οι δικαιούχοι τα προμηθεύονται από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους ασθενείς. 
- Οι σχετικές συνταγές θα υποβάλλονται από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς κάθε μήνα (στις ίδιες ημέρες και στα ίδια σημεία υποβολής των συνταγών των ασφαλισμένων) με αυτοτελή φάκελο, ξεχωριστή συγκεντρωτική κατάσταση και τιμολόγιο. 
- Οι συνταγές θα ελέγχονται αυτοτελώς στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών παράλληλα με τον κανονικό λογαριασμό ΕΟΠΥΥ και εκδίδεται ξεχωριστό ένταλμα. 
- Το ποσό που αφορά στην κάλυψη των δικαιούχων συνυπολογίζεται στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και στο claw back. 
- Έως την έκδοση αποφάσεων του Υπουργού Υγείας που θα θεσπίζουν, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ειδικά περιθώρια κέρδους για τους χονδρεμπόρους και τους φαρμακοποιούς ή εκπτώσεις και ειδικά επιπρόσθετα rebates για τους ΚΑΚ, ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο περιθώρια κέρδους. 
O ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του δύναται σε συμφωνία με τους Κατόχους Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) να λαμβάνει για την περίπτωση των συγκεκριμένων δικαιούχων επιπλέον εκπτώσεις πέραν αυτών που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ